7 maart 2019 start de nieuwe cursus:

**CURSUS DECORATIE-TECHNIEKEN**

12 lessen onderzoek naar technieken voor het decoreren van ambachtelijk keramiek, zoals: engobe-technieken, uitsparings-technieken, onderglazuren, inglazuren en opglazuren. Op facebook (Annet Leichel Keramiek) vind je alle details.

Bij Keramiekstudio Annet Leichel in Alkmaar kan je op ieder moment instromen bij de doorlopende Cursus Keramiek op:

maandagochtend (09.30-12.00)

dinsdagavond (19.30-22.00)

woensdagavond (19.30-22.00)

De doorlopende Cursus Keramiek is toegankelijk voor iedereen die graag met klei wil werken. Heb je veel ervaring dan ga je lekker zelfstandig aan de slag. Is het nog wennen, laat het je niet weerhouden, ik help je vlot op weg.

Je werkt in een groepje van maximaal 7 a 8 personen. Je werkt op je eigen niveau, in je eigen tempo aan een handvorm-werkstuk. Dat kan gebruiksgoed zijn of een decoratief stuk, dat bepaal je zelf. Laat je inspireren en ervaar het plezier van het maken van iets moois van klei. Een mooie vaas of een schaal, een beeld, figuratief of abstract, groot of klein, voor binnen of buiten, voor jezelf of een ander.... er is ontzettend veel mogelijk.

We besteden veel aandacht aan techniek, aan vorm, decoratie in de klei en decoratie in kleur. Voor dat laatste kun je gebruik maken van engobes, onder- en inglazuren, kleurende oxides en pigmenten en een ruim assortiment ready-made glazuren voor aardewerk en steengoed. Je werkstukken worden gestookt in een elektrische oven, op 1060 °C voor kleurrijk aardewerk of op 1240 °C voor vorst-bestendig steengoed. Buiten de cursus om organiseren we in het voorjaar ook nog een rakustook.

Voor losse (proef-)lessen betaal je € 20,- per keer. Je kunt ook een strippenkaart kopen a € 185,- voor 10 lessen. De strippenkaart blijft 12 weken geldig (de schoolvakanties tellen daar niet bij mee), dus als je een keer niet kunt, heb je twee weken extra om de gemiste les in te halen, op je vaste tijdstip of in overleg in een andere groep. De prijzen zijn inclusief btw, materialen, stoken en koffie of thee.

Als je klikt op de pagina's cursistenwerk I en cursistenwerk II zie je een kleine greep uit het werk dat de afgelopen jaren tijdens de keramiekcursussen is gemaakt.

Voor meer informatie kun je mailen naar keramiek@annetleichel.nl of bellen met 06-30303815. Langskomen mag ook, graag op afspraak, om de sfeer te proeven, kennis te maken en mogelijkheden te bespreken. Je bent van harte welkom.

De keramiekstudio is goed bereikbaar. Vanaf het centrum van Alkmaar is het 5 minuten fietsen. Bushalte Rijnstraat op ligt op 5 minuten loopafstand (bussen 6, 10, 123, 129 en 160 stoppen daar). En als je liever met de auto komt: er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.