Bij Keramiekstudio Annet Leichel in Alkmaar kan je op ieder moment instromen bij de doorlopende

* * * CURSUS KERAMIEK * * *

op maandagochtend (09.30-12.00)

dinsdagavond (19.30-22.00)

woensdagavond (19.30-22.00)

 

Daarnaast starten we op 19 september 2019 met de nieuwe cursus

* * * ALLROUND KERAMIEK * * *

op donderdagavond (19.30-22.00)

 

De CURSUS KERAMIEK is toegankelijk voor iedereen die graag met klei wil werken. Heb je veel ervaring dan ga je lekker zelfstandig aan de slag. Is het nog wennen, laat het je niet weerhouden, ik help je vlot op weg.

Je werkt in een groepje van maximaal 7 a 8 personen. Je werkt op je eigen niveau, in je eigen tempo aan een handvorm-werkstuk. Dat kan gebruiksgoed zijn of een decoratief stuk, dat bepaal je zelf. Laat je inspireren en ervaar het plezier van het maken van iets moois van klei. Een mooie vaas of een schaal, een beeld, figuratief of abstract, groot of klein, voor binnen of buiten, voor jezelf of een ander.... er is ontzettend veel mogelijk.

Er zijn verschillende soorten klei, gipsmallen en een electrische potenbakkerschijf beschikbaar. Voor het decoreren van je werk kun je gebruik maken van engobes, onder- en inglazuren, kleurende oxides en pigmenten en een ruim assortiment ready-made glazuren voor aardewerk en steengoed. Je werkstukken worden gestookt in een elektrische oven, op 1060 °C voor kleurrijk aardewerk of op 1240 °C voor vorst-bestendig steengoed. Buiten de cursus om organiseren we in het voorjaar ook nog een rakustook.

Voor deze cursus kun je een strippenkaart kopen a € 185,- voor 10 lessen. De strippenkaart blijft 12 weken geldig (de schoolvakanties tellen daar niet bij mee), dus als je een keer niet kunt, heb je twee weken extra om de gemiste les in te halen, op je vaste tijdstip of in overleg in een andere groep. De prijzen zijn inclusief btw, materialen, stoken en koffie & thee.

De cursus ALLROUND KERAMIEK is vooral gericht op het aanleren van keramische vaardigheden. In deze eenjarige cursus van 30 lessen leg je een stevig fundament voor zelfstandig werken met klei en glazuur. Je werkt aan de hand van opdrachten die speciaal zijn gemaakt om je zoveel mogelijk basistechnieken van het vormgeven en het decoreren eigen te laten maken. Je gaat op verschillende manieren handvormen opbouwen. Je leert gieten en je eigen gipsmallen maken. Je leert de principes van glazuren en decoreren. In het voorjaar ga je mee rakustoken. Ik leer je ook hoe je de keramiekoven inpakt en veilig stookt en wat je allemaal nodig hebt om je eigen werkplek in te richten. Als je nieuwsgierig bent, vraag dan het complete programma-overzicht aan.

De cursus Allround Keramiek begint op donderdag 19 september 2019. In de schoolvakanties zijn er geen lessen, de laatste les valt begin juni 2020. Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 8 personen. Prijs: € 595,- voor 30 lessen, inclusief btw, syllabus, alle materialen en alle stoken, koffie & thee

Als je klikt op de pagina's cursistenwerk I en cursistenwerk II zie je een kleine greep uit het werk dat de afgelopen jaren tijdens de keramiekcursussen is gemaakt.

Voor meer informatie kun je mailen naar keramiek@annetleichel.nl of bellen met 06-30303815. Langskomen mag ook, graag op afspraak, om de sfeer te proeven, kennis te maken en mogelijkheden te bespreken. Je bent van harte welkom.

De keramiekstudio is goed bereikbaar. Vanaf het centrum van Alkmaar is het 5 minuten fietsen. Bushalte Rijnstraat op ligt op 5 minuten loopafstand (bussen 6, 10, 123, 129 en 160 stoppen daar). En als je liever met de auto komt: er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.